خواص سیر خام برای سلامتی و پوست + مضرات آن
- 1402/09/28
- اشتراک گذاری
- 3 از 5
یکبخشی از سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده میشود و مصرف مداوم آن تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کرده و عفونتهای گوارشی را درمان میکند. اما باوجود داشتن اینهمه خواص، مصرف بیشازاندازه آن در برخی مواقع خطرناک بوده و برای بعضی از افراد مضر هم هست.ما در اینجا بررسی خواهیم کرد که سیر برای چه کسانی ضرر دارد. پس اگر برای شما هم این موضوع مهم است با ما در غفاری دایت همراه باشید.
خواص سیر خام
آیا می دانستید که هر فرد به طور متوسط 0.9 کیلوگرم سیر در سال مصرف می کند؟ برای هزاران سال، قبل از اینکه این ادویه برای طعم دادن به غذاهای مورد علاقه شما استفاده شود، در فرهنگ های باستانی به عنوان یک درمان دارویی استفاده می شد. تمدن های چینی، مصری و رومی از خواص سیر برای سلامتی استفاده می کردند. اسناد قابل توجهی در مورد استفاده آنها از خواص سیر برای خواص دارویی آن وجود دارد. ثابت شده که مصرف سیر فواید بسیاری برای سلامتی بدن داردو فواید سیر ثابت شده دارد. بیایید به مهم ترین خواص سیر و فواید سیر برای سلامتی نگاه کنیم.
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
- کمک به کاهش فشار خون
- کاهش کلسترول
- پیشگیری کننده سرطان
- دارای خاصیت آنتی بیوتیک قوی
- پیشگیری از آلزایمر
- مرطوب کننده پوست و ضد آکنه
- جلوگیری از بیماری های پوستی و قارچی
- پیشگیری از پیری زودرس
- محافظت از پوست سر و کمک به رشد مو
- ضد شوره
- افزایش طول عمر
- کمک به جذب آهن
- درمان عفونت های کلیوی و ادراری
متخصصان اکنون می دانند که ترکیبات گوگرد موجود در سیر دلیل اصلی اثرات مفید آن برای سلامتی است. با بریدن، خرد کردن یا چرخ کردن حبه های سیر، مواد شیمیایی تیوسولفینیت موجود در آنها به آلیسین تبدیل می شود. آلیسین یک ماده فوق العاده است. با این حال، در حالی که به نظر می رسد این در تئوری درست است.
1. تقویت سیستم ایمنی
2. کمک به کاهش فشار خون
3. کمک به کاهش سطح کلسترول
4. کمک به پیشگیری سرطان
5. خاصیت انتی بیوتیک
6. پیشگیری سیر از آلزایمر و زوال عقل
7. بهبود عملکرد ورزشی
مضرات سیر
همانطور که گفته شد خواص سیر بسیار زیاد است که برای درمان برخی از بیماریها مورداستفاده قرار میگیرد ولی با این وجود مضرات سیر را نیز به وجود دارد. پس مضرات سیر شامل:
❌ آسیب به کبد
کبد یکی از حیاتیترین عضو در بدن انسان است که میتواند با مصرف سیر بیشازاندازه صدمه ببیند. اگرچه سیر غنی از آنتیاکسیدانها است اما با مصرف بیشازحد، میتواند موجب مسمومیت کبد شود، هرچند که تقریباً سمی نیست اما در صورت زیادهروی میتواند باعث آسیب کبد شود.
❌ بوی بددهان
بوی بددهان میتواند سبب آسیب زدن به اعتمادبهنفس شود. بوی سیر و بوی بدن دو مورد از رایجترین اثرات جانبی مرتبط با سیر هستند، عدم بهداشت فردی تنها علت بوی بدن نیست چون مصرف سیر نیز میتواند منجر به چنین چیزی شود. البته بوی سیر بعد از مسواک زدن هم همچنان دردهان باقی میماند و این برای اطرافیان آزاردهنده است.
❌ حالت تهوع ، استفراغ و سوزش معده
مصرف سیر تازه، عصاره و یا روغن آن با معده خالی ممکن است موجب تهوع، استفراغ و سوزش معده شود. همچنین مصرف سیر میتواند موجب سوزش معده و حالت تهوع و یا حتی رفلکس معده شود.
❌ اسهال
مصرف سیر با معده خالی میتواند موجب گاز معده و اسهال شود.
اگر درباره رژیم غارنشینی اطلاعاتی ندارید و میخواهید با این رژیم آشنا شوید به مقاله نوشته شده ما با عنوان رژیم پالئو مراجعه نمایید.
❌ تشدید خونریزی
مصرف سیر به دلیل آنکه خطر خونریزی را افزایش میدهد نباید همراه با داروهای رقیقکننده خون مثل آسپرین ، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف شود. این عوارض بیشتر در مورد سیر تازه صدق میکند.
❌ مشکلات مربوط به معده
استفاده از سیر باعث سرخ شدن غشا مخاطی میشود؛ بنابراین باید قبل استفاده از سیر و محصولات مرتبط احتیاط کرد چون ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشند.
❌ کاهش زیاد فشارخون
یکی از مزیتهای سیر کاهش فشارخون است اما اگر از قبل داروهایی برای کاهش فشارخون مصرف میکنید باید از خوردن سیر خودداری کنید؛ زیرا سیر و مکملهای آن خاصیت کاهش فشارخون دارند.
❌ اگزما و سوزش
اگرچه سیر سرشار از خاصیت است اما تماس طولانیمدت با سیر ممکن است باعث سوزش پوست شود زیرا آنزیم موجود در سیر، به نام آلیین لیاز، میتواند دلیل سوزش باشد.
❌ تغییرات بینایی
مصرف بیشازحد سیر میتواند به وضعیتی به نام هایفما منجر شود که سبب خونریزی داخل محفظه چشم - فضای بین عنبیه و قرنیه میشود و این بیماری میتواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی شود.
❌ سردرد
سیر، بهویژه هنگامیکه به شکل خام خورده میشود، میتواند باعث میگرن شود. اگرچه بهطور مستقیم باعث سردرد میگرنی نمیشود اما فرآیندی است که آن را فعال میکند.
❌ بالا بردن سطح فشارخون
اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد. آزاد شدن آلیسین چیزی است که سیر را برای کاهش فشارخون ایده آل میکند اما آلیسین در فرآیند پختوپز از بین میرود ازاینرو، اگر به دنبال کاهش فشارخون هستید، ممکن است خواص سیر خام کمککننده باشد.
❌ زنان باردار
مصرف سیر به مقدار زیاد در دوران بارداری میتواند باعث زایمان زودرس شود و در زنان شیرده میتواند طعم شیر را تغییر دهد.
❌ تعریق زیاد
❌ سرگیجه
سیر برای درمان این بیماریها تأثیری ندارد
برخلاف باور خیلی از مردم، سیر برای هر دردی درمان نیست و نمیشود برای هر مریضی و مشکلی مصرف سیر را تجویز کرد و همانطور که گفته شد گاهی اوقات مصرف برای برخی از افراد گاهی ضرر هم دارد. سیر برای درمان یک سری از بیماریها بیتأثیر است که این بیماریها شامل:
- دیابت
به نظر نمیرسد که مصرف سیر تأثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
- درمان هیلوباکتر
هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نمیشود.
- کلسترول بالا
تحقیقات زیادی در رابطه با تأثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجامشده است، بااینحال نتایج در این مورد مختلف است.
- سرطان سینه و سرطان ریه .
- عوارض پوستی
بعضی از افراد از روغن بهدستآمده از سیر برای درمان عفونتهای قارچی، زگیلها و میخچه استفاده میکنند. هرچند تحقیقات علمی نشان میدهد که سیر میتواند قادر به درمان عفونتهای قارچی از قبیل پای ورزشکاران هست، اما کارایی روغن سیر بر روی زگیلها و میخچه ثابت نشده است.
اشتباهات رایج در مصرف سیر
اشتباهات شايع در مصرف سير عبارت است از؛
- استفاده از سير پختهشده
روند پخت، ماده فعال موجود در سير به نام «آليسين» را از بين میبرد. آليسين، نوعي ترکيب حاوي سولفور است و هنگام جويدن، خرد يا له شدن سير خام، فعال میشود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غيرفعال میشود، به همين دليل است که روند پخت، خاصيت درماني سير را پايين میآورد.
- چگونگي حفظ حداکثر خاصيت سير در زمان پخت
قبل از پخت، سير را له و ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا توليد آليسين بيشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقيقه) روي حرارت متوسط پخته شود.
- مصرف سير به شکل قرص
بيشتر مردم براي جلوگيري از ايجاد بوي نامطبوع دردهان، بهجای سير خام، از قرص سير استفاده میکنند اما اين فرآورده فايده چنداني ندارد. لذا براي فعال شدن ترکيب درماني سير لازم است که سير خام و لهشده مصرف شود. سير به شکل قرص، پودر يا خشک تمام خواص دارويي سير خام را ندارد. هرچند سير خشک خاصيت آنتیاکسیدان خود را کمي حفظ میکند و میتواند با رادیکالهای آزاد مقابله کند اما خواص آن بهاندازه خواص سیر خام نيست. اگرچه سير بوي نامطبوعي دردهان ايجاد میکند اما جويدن سير همانند مصرف پنیسیلین مؤثر است. سعي کنيد بهجای مکمل از سير تازه استفاده کنيد.
- استفاده از سير مانده
براي برخورداري از خواص مختلف سير، حتماً از سير تازه استفاده کنيد. سير تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.
- ميزان سير مصرفي شما کم است
اگر قصد داريد از طريق طبيعي با عفونتها مقابله کنيد، بايد سير بيشتري مصرف کنيد. تنها يک حبه کافي نيست و بايد روزي ۲ تا ۳ حبه سير مصرف کنيد. نتايج بررسیها نشان میدهد، مصرف ۳-۲ حبه سير در روز عفونتهای شديد را برطرف میکند. ازآنجاکه سير بهعنوان آنتیبیوتیک عمل میکند، ميزان زياد آن میتواند روي فلور معده تأثير بگذارد و باکتري مفيد را کاهش دهد.
سیر و رژیم غذایی
مصرف سیر هم مانند هر ماده غذایی دیگر حد و اندازهای دارد و اگر برای مصارف درمانی هم که باشد باید طبق مقداری که دکتر و یا متخصص تغذیه تعیین کرده مصرف شود تا مضرات سیر و اثرات سوئی که بیان شد را نداشته باشد. اگر به هر دلیلی مجبور به مصرف سیر هستید حواستان باشد که تحت نظر متخصص تغذیه بوده و طبق یک برنامهریزی دقیق و اصولی این روند را طی کنید.
ما به شما پیشنهاد میدهیم به سایت غفاری دایت مراجعه کرده و علاوه بر اینکه مطالب پزشکی، تغذیه، آشپزی و کلی مطالب آموزنده دیگر را مطالعه کنید و اگر تصمیم به گرفتن رژیم لاغری دارید به قسمت رژیم من در این سایت رفته و برنامه غذایی خود را دریافت کنید.
- کاهش تهوع و درمان سریع حالت تهوع + ۱۰ قرص حالت تهوع کاربردی 1402/09/28
- همین حالا از آسیب به کبد پیشگیری کن! 1401/06/15
- بوی بد دهان: 5 روش ساده برای رفع آن 1401/11/20
- از عادات غذایی غلط که به رژیم شما آسیب می زند چه می دانید؟! 1401/05/02
- درمان سریع گلو درد + بهترین آنتی بیوتیک برای کاهش التهاب گلو 1403/02/18
- سریع ترین و موثرترین روش های درمان سرماخوردگی 1402/11/01
- یخ شما را لاغر می کند! 1402/10/02
- درمان سریع گلو درد + بهترین آنتی بیوتیک برای کاهش التهاب گلو 1403/02/18
- کاهش تهوع و درمان سریع حالت تهوع + ۱۰ قرص حالت تهوع کاربردی 1402/09/28
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه