خواص آووکادو ، این میوه ارزشمند و عجیب!
- 1401/08/08
- اشتراک گذاری
- 3 از 5
خواص آووکادو سبب شده است تا این میوه راه ورود خود را به صنایع مختلف دارویی، آرایشی و بهداشتی یافته و نقش مهمی در بین مواد اولیه محصولات این حوزه ایفا نماید. این میوه که در بسیاری از مناطق دنیا نیز برداشت نشده و به عنوان یک میوه وارداتی شناخته میشود، خواص اعجاز انگیزی دارد که در ادامه با بسیاری از آنها آشنا خواهیم شد.
برخی از خواص آووکادو مانند بسیاری از میوههای سبز رنگ مانند خواص گلابی، سیب و خیار از جنس آنتیاکسیدان و جوانساز بوده و از این رو در بسیاری از محصولات آرایشی مورد استفاده واقع میشود. آووکادو میوهای است که علیرغم گرمسیر بودن در ایران تولید نمیشود.
هسته آووکادو بخشی از این میوه است که روغن آووکادو یا عصاره مورد استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی را از آن تهیه میکنند. درخت آووکادو در مناطق خاصی میروید، از این رو بومیان این مناطق به خوبی نحوه رسیدگی به این گیاه را میدانند و گیاه را در جهت به دست آوردن میوهای سالم و درجه یک هدایت میکنند.چربیهای نهفته در آووکادو از نوع چربیهای مفید بوده که در میوههای استوایی و گرمسیری یا هسته آنها به وفور یافت میشود. خوردن آووکادو نیز در وعدههای غذایی مختلف میتواند ارزش غذایی بالایی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.
آووکادو برای پوست، مو، معده و سیستم گوارشی منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین و چربیهای مفید است. در ادامه خواص آووکادو را برای اعضای مختلف بدن و همچنین چهت استفاده در شرایط گوناگون مورد بررسی قرار میدهیم.
خواص آووکادو چیست ؟
در پاسخ به این سوال که فواید و خواص آووکادو چیست، میتوان گفت که این میوه در درمان یا جلوگیری از بروز بیشتر بیماریها نقش مهمی را ایفا میکند. وجود پتاسیم، انواع ویتامین B، E، C و همچنین چربیهای مفید و سایر مواد معدنی در آووکادو سبب شده است تا این میوه در زمینههای مختلف بهداشتی، پزشکی، غذایی و دارویی نقش مهمی را ایفا کند. در ادامه قصد داریم خواص آووکادو را از منظرهای مختلفی مورد بررسی قرار دهیم. به همین جهت لازم است بدانیم که این میوه و همچنین هسته آن، به صورتهای مجزا در بدن مردان، زنان، اندامهای مختلفی مانند رحم، مغز و قلب و همچنین سایر رخدادها به چه شیوه عمل میکند.
7 خواص آووکادو برای مردان
3 خواص آووکادو برای زنان
زنان به دلیل عادت ماهیانه و از دست دادن بخشی از خون بدن، توسط آووکادو میتوانند به خون سازی بدن خود کمک کنند. کاهش کلسترول، جلوگیری از انعقاد خون، جلوگیری از لخته شدن و در نتیجه سکتههای مغزی و قلبی از جمله خواص آووکادو برای زنان است. ویتامین K موجود در آووکادو سبب وجود این خواص در آن میشود. لذا مصرف این میوه به طرق مختلف در رژیم غذایی زنان میتواند به رفع و جلوگیری از بسیاری بیماریهای آنان کمک کند.
خواص آووکادو برای مو
مو و پوست از دیگر اعضای بدن است که آووکادو میتواند در حفظ سلامت آنها نقش بسزایی را ایفا کند. ماسک و ماسک پوست آووکادو برای زنان و مردان در درازمدت تاثیرات بسیاری را از خود برجای میگذارد. روغن آووکادو به دلیل وجود ویتامینهای مختلف در صورتی که بر روی پوست صورت و مو به صورت مداوم ماساژ داده شود، از خشکی، پوسته پوسته شدن، شوره سر، پوست ریزی سر، بروز جوش و لک و بسیاری بیماریهای دیگر جلوگیری میکند.
خواص آووکادو برای کرونا
جالب است بدانید، آووکادو حتی برای کرونا نیز تدابیری را به همراه آورده است. به طور کلی سبزیجات سبزرنگ و نارنجی رنگ، برای مقابل با ویروسهای جهشیافته و متولد شده در عصر جدید، خواص بسیاری زیاد و قوی دارند. این میوه از راه تصفیه خون، تمیز نگه داشتن ریهها و معده از آلودگیهای روزمره و همچنین حفظ ایمنی بدن، یک مبارز واقعی برای کرونا محسوب میشود.
آووکادو در این زمینه مانند اسفناج، بروکلی و سایر مرکبات داراری ویتامین C عمل میکند.
خواص آووکادو برای رحم
انواع عفونتهای واژن و رحم توسط آووکادو درمان میشود. این موضوع به دلیل به وجود ویتامین B در آووکادو حاصل میشود. ویتامین E، C و سایر مواد معدنی و طبیعی همگی از مواردی هستند که موجب پیدایش خواص بیشماری در آووکادو برای درمان بیماریهای رحم شدهاند. به همین جهت وجود این ماده غذایی در رژیم غذایی زنان از ابتلا به انواع سرطانهای زنانگی جلوگیری میکند.
خواص آووکادو برای مغز
همانطور که پیشتر اشاره شد، آووکادو برای مغز نیز خواصی دارد. از جمله خواص آووکادو برای مغز جلوگیری از ابتلا به آلزایمر است. همچنین به دلیل کنترل کلسترل و جلوگیری از لخته شدن خون، این میوه پر خاصیت از بروز سکته مغزی نیز جلوگیری به عمل میآورد. لذا در سنین بالای 50 سال استفاده از میوه آووکادو در سالاد و غذا به صورت هفتگی یا ماهانه میتواند یک رژیم غذایی هوشمندانه برای افراد محسوب شود.
خواص هسته آووکادو
هسته آووکادو از معدود هستههای میوه است که نباید آن را دور انداخت! چرا که سرشار از روغن حاوی ویتامینها و پتاسیم است. درواقع بسیاری از کرمها، لوسیونها و مواد بهداشتی و آرایشی را از عصاره به دست آمده از هسته آووکادو تهیه میکنند. خواص هسته آووکادو بیشتر از خود این میوه در حکم دارو عمل کرده و میتواند مواد اولیه داروسازی محسوب شود.
هسته آووکادو خواص ضد تومور دارد. آنتیاکسیدان قوی است و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری میکند. از جمله خواص هسته آووکادو کاهش کلسترول خون آن هم به دلیل پرفیبر بودن این قسمت از میوه است. هسته آووکادو یکی از موثرترین مادههای اولیه داروهای گیاهی برای برطرف سازی دیابت و قند خون است.
طب سنتی هسته آووکادو را دارویی موثر برای درمان اسهال و مشکلات روده میداند. در صنایع غذایی نیز از هسته آووکادو به عنوان رنگ دهنده طبیعی استفاده میشود.
آووکادو در رژیم غذایی
به طور کلی باید گفت اگرچه آووکادو یک میوه مکزیکی، روینده در مناطق گرمسیر است، لذا بدیهی است که ورود این میوه به کشورهایی که توانایی کشت آن را ندارند با اندکی هزینه مواجه باشد، اما نباید از خواص این میوه معجزهآسا غافل شد و لازم است دست کم سالی چند بار از آن در بین برنامههای غذایی خود بهره برد.
با وجود آنکه آووکادو یک میوه نسبتا دارای چربی محسوب میشود، اما ارزش غذایی فراوانی دارد و به همین دلیل ممکن است برخی از مشاوران تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی پیشنهاد کنند و این به معنای غیراصولی بودن آن رژیم نیست. در حقیقت یک رژیم اصولی باید به ارزش غذایی مواد و همچنین میزان مصرف ویتامین و مواد معدنی در روز توجه کند تا بتوان آن را یک رژیم لاغری سالم و صحیح دانست. این ویژگی را میتوانید در رژیمهای لاغری بهاره غفاری مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر با رژیمهای بهاره غفاری بر روی غفاری دایت کلیک کنید. برای دریافت رژیم همین حالا بر روی رژیم من کلیک نمایید.
- کاهش وزن بدون محاسبه کالری مواد غذایی مختلف ! 1401/05/01
- روغن سبوس برنج و هرآنچه باید از این معجزه بدانید! 1400/03/12
- خواص لوبیا سبز در لاغری که باید بدانید! 1402/09/30
- کدو و ماست، یک میانوعده رژیمی! 1402/09/30
- رزماری و ۱۰ خاصیت درمانی و زیبایی 1402/11/03
- فواید مصرف میوه بلوط و درمان چندین بیماری 1402/10/16
- خواص گیاه شنگ برای سلامتی و روش مصرف آن 1402/11/01
- ۱۰ مورد از فواید مصرف ماهی شیر جنوب 1402/11/15
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه