رژیم لاغری در بارداری ، وزن مناسب شما چیست؟!

در زمان بارداری وزن خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند و برای بسیاری از افراد این افزایش وزن ترسناک به نظر می‌رسد؛ به همین دلیل ممکن است تصور کنند نیازمند رژیم لاغری در بارداری هستند. در این مطلب از غفاری دایت می‌خواهیم به شما بگوییم، رژیم غذایی برای زنان باردار چاق به چه صورت است و همچنین توضیح می‌دهیم افزایش وزن مناسب در زمان بارداری، به چه میزان است؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

رژیم لاغری در بارداری ، وزن مناسب شما چیست؟!

رژیم غذایی برای زنان باردار چاق

رژیم غذایی برای زنان باردار چاق

به طور کلی رژیم لاغری در بارداری ممنوع است مگر اینکه دکتر طبق صلاحدید خود و با دستور غذایی خاصی که ارائه می‌دهد، گرفتن رژیم دوران بارداری را تجویز کند. با اینکه ممکن است تصور کنید در این دوران بیش از حد غذا می‌خورید و اشتهای شما بیشتر شده است؛ اما باید بگوییم این میزان برای سلامت مادر و جنین لازم و ضروری است. با اینکه نیازی نیست به جای ۲ نفر غذا بخورید و این تصور عامه اشتباه است؛ اما در هر صورت میزان غذای شما باید نسبت به حالت عادی، بیشتر شود؛ زیرا جنین از بدن شما تغذیه می‌کند و باید بتوانید نه‌تنها انرژی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید؛ بلکه برای رشد و تکامل جنین نیز کافی باشید.

این مسئله تنها به دوران بارداری محدود نمی‌شود در دوران شیردهی نیز باید به اندازه‌ای تغذیه کنید تا بتوانید نه‌تنها میزان کافی شیر تولید نمایید، بلکه بدن شما ضعیف نشود و با کمبود ویتامین‌‌ها و مواد معدنی روبه‌رو نشود‌.

با توجه به این توضیحات هرگز به سایت‌هایی که انواع رژیم بارداری رایگان را ارائه می‌دهند، اعتماد نکنید و تلاش نکنید در این دوران وزن قابل توجهی کم کنید؛ زیرا نه‌تنها بدن خود شما ضعیف می‌گردد و انرژی کافی برای انجام کارهای روزانه نخواهید داشت؛ بلکه رشد و تکامل جنین نیز به خوبی صورت نمی گیرد.

 

وزن مناسب با توجه به BMI بدن شما پیش از بارداری
 

BMI بدن شما

افزایش وزن مجاز در دوران بارداری

کمتر از ۱۸.۹

۱۳ تا ۱۸ کیلوگرم

۲۴.۹-۱۹

۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم

۲۹.۹-۲۵

۷ تا ۱۲ کیلوگرم

بالاتر از ۳۰

۵ تا ۹ کیلوگرم

بالاتر از ۴۰

۵ تا ۹ کیلوگرم

 

 

رژیم دوران بارداری

رژیم دوران بارداری

رژیم دوران بارداری برای خانم‌ها اهمیت بسیاری دارد و همانطور که گفته شد باید از پیگیری رژیم لاغری در بارداری خودداری کنند. خانم‌های باردار باید به صورت کلی در طی دوران بارداری به میزان کافی و در حدود ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات مصرف کنند و به دلیل ریسک بالای مشکلات گوارشی در این دوران، همچون یبوست، باید روزانه میزان زیادی میوه و سبزیجات استفاده کنند. همچنین در این دوران مصرف روزانه به طور میانگین ۸۰ گرم بسیار مهم است.

بهتر است به جای استفاده از راه های کاهش وزن در بارداری، کاهش مصرف قند را در اولویت قرار دهید؛ زیرا خانم‌های باردار بسیاری هستند که در زمان بارداری با دیابت بارداری روبه‌رو شده‌اند، همچنین مصرف قند اضافی می‌تواند به سلامت جنین آسیب بزند؛ به همین دلیل تنها راه مهمی که در رژیم لاغری در بارداری برای جلوگیری از چاقی ناسالم وجود دارد، کنترل قند مصرفی در غذای رژیمی است و برای این کار باید حتما از مصرف قند، شکلات و حتی آب میوه پرهیز کنید اما قند موجود در میوه‌ها، طبیعی هستند و مصرف آنها ضرری ندارد.

 

بارداری و رژیم لاغری در بارداری

بارداری و رژیم غذایی

همانطور که گفته شد، بهتر است به دنبال راه های کاهش وزن در بارداری نباشیم؛ این مورد در دوران شیردهی نیز اهمیت بسیاری دارد. بهتر است وزن مناسب خود را از پزشک بپرسید و چنانچه در آن محدوده قرار دارید، هیچ نگرانی نداشته باشید. البته اهمیت مصرف غذای سالم در این دوره را نیز نباید نادیده گرفت همچنین تأثیر تغذیه بر هوش کودکان در دوران بارداری قابل توجه است.رژیم غذایی مادران شیرده و خانم‌های باردار باید انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها را شامل شود.

رژیم غذایی سالم در دوران بارداری، یعنی در ماه اول بارداری که حالت تهوع و استفراغ شایع است؛ بهتر است از غذاهایی که ویتامین B6 دارند، استفاده شود. در ماه اول بارداری به مصرف کافی فولات و آهن که به میزان زیادی در گوشت و همچنین اسفناج، غلات و حبوبات وجود دارد، توجه کنید و از مصرف غذاهایی که تخم مرغ خام و کافئین دارند، پرهیز نمایید. همچنین در سه ماه اول بارداری مصرف ویتامین E و مغزها اهمیت بسیاری دارد. در رژیم غذایی سه ماهه دوم بارداری، برای افزایش حجم خون، غذاهایی همچون آهن و تخم‌مرغ که سرشار از این مواد معدنی هستند را فراموش نکنید. ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و همچنین مصرف غذاهای با فیبر بالا اهمیت بسیاری دارد.

در سه ماهه آخر بارداری علاوه بر رعایت کردن رژیم دوران بارداری، از ورزش های مناسب بارداری و همچنین پیاده روی غافل نشوید. در این دوره حجم زیادی از شکم، توسط جنین اشغال شده است و به همین دلیل ممکن است برای معده شما مشکلاتی همچون ترش کردن و رفلاکس ایجاد گردد. یادتان باشد، مصرف امگا ۳ در ماه هشتم اهمیت بسیاری دارد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که در ماه‌های آخر بارداری باید مصرف قند و نمک خود را کاهش پیدا کند تا از تورم و همچنین ایجاد دیابت بارداری، جلوگیری شود.

 

رژیم لاغری در بارداری و کاهش وزن

رژیم لاغری و کاهش وزن

همانطور که گفته شد، در این دوران از هیچ رژیم بارداری برای جلوگیری از چاقی نباید استفاده کرد، مگر اینکه دکتر ضرورت آن را تشخیص دهد؛ به همین دلیل از سایت‌ها برای دریافت رژیم بارداری رایگان استفاده نکنید. پس از دوران شیردهی، چنانچه وزن شما به حالت طبیعی خود برنگشت، می‌‌توانید از کمک یک مشاور تغذیه برای دریافت رژیم غذایی برای لاغری و کاهش وزن استفاده کنید.

 بهاره غفاری مشاور تغذیه مورد تایید وزارت بهداشت است که می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. به جای استفاده از رژیم‌های متداول و غیراصولی، برای شما رژیم اختصاصی آماده می‌کند که در این رژیم لاغری نه‌تنها شرایط شخصی شما را ملاک قرار داده است، بلکه میزان تحرک متناسب با شما را تعیین می‌کند تا در کنار تناسب اندام، بتوانید ورزش کرده و سلامتی شما تضمین شود. با کلیک بر روی رژیم لاغری می‌توانید رژیم اختصاصی خود را دریافت کنید. همچنین برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با بهاره غفاری، با کلیک بر روی غفاری دایت وارد سایت شوید.

 

 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
2 از 5 (7 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه