گوشت قرمز چه تاثیری روی سلامتی دارد؟!

با توجه به گران شدن گوشت قرمز و اخباری که در ارتباط با ضرر گوشت قرمز برای بدن می‌شنویم، در این مطلب از غفاری دایت به سراغ فواید و مضرات گوشت قرمز رفتیم، تا به شما بگوییم کدام نوع گوشت قرمز بهتر است؟ یا چربی کدام گوشت بیشتر است؟ گوشت قرمز برای چه طبعی خوب است؟ و اینکه، چه میزانی گوشت قرمز می‌توان مصرف کرد؟! پس تا پایان این مطلب درباره گوشت قرمز با ما همراه باشید. گوشت قرمز چه تاثیری روی سلامتی دارد؟!

فواید و مضرات گوشت قرمز

با وجود این‌که مصرف گوشت قرمز برای کسانی که به نقرس و یا نارسایی کلیوی دچار هستند، ضرر دارد؛ اما به صورت کلی، گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین منابع پروتئینی است که باید سه تا چهار بار در هفته مصرف شود. به همین دلیل چنانچه بدن سالمی دارید، از حذف گوشت منصرف شوید و حتماً مقداری از آن را در برنامه غذایی هفتگی خود داشته باشید. برخی از افراد ممکن است تمایل به خوردن گوشت گوسفندی نداشته باشند و برخی دیگر علاقه‌ای به گوشت گوساله ندارند. شما می‌توانید از انواع دیگری از گوشت، همچون مرغ، بوقلمون، شترمرغ و ماهی استفاده کنید تا پروتئین بدن شما تامین گردد. در ادامه گوشت گوسفند و گاو را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

گوشت قرمز

گوشت گوسفند یا گوشت گاو

به طور کلی گوشت گوسفند و گاو ارزش غذایی مشابهی دارند و مواد مغذی که در هر یک از آن‌ها وجود دارد، از نسبت بسیار نزدیکی برخوردار است. با این حال از نظر طعم و بافت با یکدیگر فرق می‌کنند و همچنین تفاوت‌های جزئی در میزان ویتامین‌ها دارند.

میزان چربی و همچنین کالری گوشت گوسفند، بیشتر از گوشت گاو است و به نظر می‌آید گوشت گاو اندکی پروتئین بیشتر نسبت به گوشت گوسفندی داشته باشد؛ اما جالب است بدانید پروتئین موجود در گوشت گوسفند جذب بهتری دارد و در حقیقت با کیفیت‌تر است. گوشت گوسفند چرب‌تر است؛ اما به معنی ناسالم بودن آن نیست، بلکه چربی موجود در گوشت گوسفندی از نوع چربی سالمی است که به دفع کلسترول بد از بدن کمک می‌کند و میزان کلسترول خوب در خون را افزایش می‌دهد؛ به همین دلیل مصرف آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین در گوشت گوسفند میزان زیادی امگا ۳ و امگا ۶ وجود دارد و به همین دلیل مصرف آن به سلامت قلب و عروق کمک بسیاری می‌کند. بخش زیادی از چربی گوشت گوسفند، اولئیک اسید است که برای سلامت قلب و کاهش بیماری‌های قلبی بسیار فایده دارد. همچنین گوشت گوسفندی دارای کراتین است که به افزایش توده عضلانی بدن کمک بسیاری می‌کند به دلیل این خواص است که قیمت گوشت گوسفندی، اغلب بیشتر از قیمت گوشت گاو است. همچنین هرچه عمر گوسفند کمتر باشد، مواد مغذی موجود در آن به سلامت گوشت بیشتر است.

چنانچه بخواهیم گوشت گوسفندی و گوشت گاو را از نظر طعم و مزه با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم چربی گوشت گوسفند سبب می‌شود طعم بیشتری داشته باشد و همچنین نرمی و لطافت آن بیشتر باشد. با این‌حال طبخ گوشت گوسفند به مهارت بیشتری نیاز دارد؛ زیرا برای پختن گوشت گوسفند باید از ادویه زیاد استفاده گردد و در حدی پخته شود که گوشت خام نماند ویا سفت نشود.

گوشت قرمز برای اعصاب

چرا گوشت قرمز برای اعصاب مفید است؟!

در کنار تمام ریزمغذی‌ها و فوایدی که در گوشت قرمز وجود دارد گفتته می‌شود مصرف گوشت قرمز برای اعصاب اهمیت زیادی دارد‌. علت آن این است که گوشت قرمز دارای میزان زیادی از انواع ویتامین B به‌خصوص ویتامین B6 و B12 است؛ به همین دلیل برای اعصاب، پوست و... اهمیت زیادی دارد. یکی از فواید ویتامین‌های گروه B تاثیر آن‌ها روی اعصاب است که کمبود این گروه از ویتامین‌ها، سبب ضعیف شدن اعصاب، بروز پرخاشگری و آسیب‌ها و بیماری‌های عصبی جبران ناپذیر، می‌شود؛ به همین دلیل است که باید مصرف گوشت قرمز را در طول هفته ۳ یا ۴ بار داشته باشید.

طلع انواع گوشت

طبع انواع گوشت قرمز

در این بخش درباره گوشت قرمز و تناسب انواع آن با طبع‌های اصلی یعنی سرد و خشک، سرد و تر، گرم و خشک و گرم و تر می‌پردازیم.

جالب است بدانید از نظر طب سنتی، گوشتی که برای هر چهار نوع طبع ذکر شده مفید است، گوشت گوسفند و به‌خصوص گوشت بره است. گوشت گوسفندی برای بهبود طبع سوداوی بسیار مفید است و افرادی که سوء‌هاضمه دارند، می‌توانند به راحتی این گوشت را مصرف کنند. یکی از فواید این گوشت برای افراد مبتلا به کم‌خونی است.

یکی از بهترین انواع گوشت برای مصرف که خواص زیادی دارد، گوشت بوقلمون است. طبع گوشت بوقلمون گرم و تر است، اما هر چهار مزاج می‌توانند از آن استفاده کنند. خواص بسیار گوشت بوقلمون یعنی ضدسرطان بودن، تنظیم هورمونی و پیشگیری از پوکی استخوان آن را برای همه افراد مفید می‌گرداند؛ همچنین کسانی که به دلیل ابتلا به نقرس نمی‌توانند گوشت قرمز مصرف کنند، گوشت بوقلمون با ظاهر گوشت‌مانند خود که شباهت کمتری به مرغ و گوشت سفید دارد، گزینه مناسبی است.

طبع گوشت گاو سرد و خشک است و به همین دلیل نمی‌توان آن را برای همه افراد مناسب دانست. همچنین به دلیل هضم سخت‌تر و سنگین بودن این گوشت، بیشتر برای افرادی مناسب است که کار فیزیکی زیادی انجام می دهند.

گوشت مرغ، نه‌تنها به دلیل ارزان‌تر بودن، بلکه به دلیل خوش‌خوراک بودن، بیشتر مطابق ذایقه ایرانیان است. طبع گوشت مرغ، گرم و تر است، به همین دلیل کسانی که طبع مخالف، یعنی طبع سرد و خشک دارند، بهترین گروه برای مصرف مرغ هستند.

گوشت ماهی طبع سرد و تر دارد، به همین دلیل ممکن است بسیاری از افراد پس از مصرف آن احساس خوبی نداشته باشند و فکر کنند به آن‌ها سازگار نیست. با این‌جود، مصرف ماهی دوبار در هفته ضرورت دارد، زیرا سرشار از ویتامین D و امگا۳ است. بهتر است افراد بلغمی کمتر از گوشت ماهی استفاده کننند ویا پس از آن، از گرمیجاتی همچون خرما، چای نبات و... استفاده کنند تا طبع آن متعادل شود.

گوشت قرمز و رزیم غذایی

گوشت قرمز و رژیم غذایی

با وجود اینکه مصرف گوشت قرمز اهمیت بسیاری دارد و پروتئین گوشت قرمز برای بدن ضروری است؛ اما مصرف بیش از حد آن نیز، همچون زیاده‌روی در مصرف هر ماده‌ای زیان‌آور است. به همین دلیل رژیم‌های غذایی که در آن‌ها اغلب از یک نوع‌ ماده غذایی یا تنها از گوشت استفاده می‌شود و به‌طور کامل منابع چربی و کربوهیدراتی را حذف می‌کند، رژیم‌های درستی نیستند و در دراز مدت آسیب‌های زیادی به بدن وارد می‌کنند. به همین دلیل افراد بسیاری طرفدار رژیم لاغری بهاره غفاری هستند و حتی افراد معروف زیادی، به کمک این مشاور تغذیه وزن کم کرده و به تناسب اندام رسیده‌اند. چنانچه شما نیز از رژیم‌های غیراصولی و ناکارآمد خسته شده‌اید ویا به استپ وزنی دچار گشته‌اید؛ همین حالا با کلیک بر روی رژیم لاغری اختصاصی، رژیم مناسب خودتان را دریافت نمایید.

 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4 از 5 (14 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه