از خواص بومادران برای زنان چه می دانید؟!
- 1401/08/03
- اشتراک گذاری
- 3 از 5
گیاه بومادران یک گیاه علفی چند ساله است که نام نام علمی گیاه بومادران Achillea millefolium است. گیاه دارویی بومادران طبع گرم و خشک دارد. تمام قسمتهای این گیاه دارویی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. از جمله نامهای دیگر بومادران میتوان به گیاه خونریزی بینی، سرباز، ملوفیل و فلفل سیاه پیر اشاره کرد. خواص بومادران برای درمان بیماریها و سلامت بدن فراوان است. گیاه بومادران حاوی موادی از جمله فلانوئیدها، روتین، تانین، کومارین، سینئول، لاکتون، اوژنول، ساپونین و آنتی اکسیدانهای دیگر است.
در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص بومادران است به بررسی خواص درنانی بومادران، خواص بومادران برای انعقاد خون، خواص بومادران برای فشار خون، خواص بومادران برای سلامت دستگاه گوارش، خواص بومادران برای کاهش التهاب، گیاه بومادران و قاعدگی، خواص بومادران برای آسم، خواص بومادران برای خواب آرام، خواص بومادران برای رحم، خواص بومادران برای قند خون، عرق بومادران و کیست تخمدان، خواص بومادران برای معده، طرز استفاده از بومادران، دمنوش لاغری بومادران، طرز تهیه دمنوش بومادران و در تهایت مضرات بومادران میپردازیم.
خواص درمانی بومادران
بومادران برای چی خوبه؟
از خواص بومادران میتوان به مواردی از جمله انعقاد خون، کاهش اضطراب، کاهش التهاب، تنظیم قاعدگی و کاهش درد قاعدگی، التیام سریعتر زخمها و تنظیم علائم آسم اشاره کرد. بومادران یکی از گیاهان دارویی است که دارای خواص درمانی و فواید فراوانی است. در ادامه به بررسی برخی از خواص بومادران میپردازیم.
خواص بومادران برای انعقاد خون
از خواص بومادران لخته کردن خون است. در آسیبهای حاد و خونریزیهای شدید میتوان با مصرف بومادران خون را لخته کرده و از بیشتر شدن خونریزی جلوگیری کرد.
خواص بومادران برای فشار خون
بومادران در صورتی که به صورت منظم مورد استفاده قرار بگیرد میتواند به کاهش خون کمک کند. بومادران به ممانعت از ورود کلسیم به دگها و عروق خونی موجب کاهش فشار خون میشود. گیاه دارویی بومادران میتواند احتمال و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سکته، حمله قلبی، آترواسکلروز و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
خواص بومادران برای سلامت دستگاه گوارش
از دیگران خواص بومادران میتوان به تحریک آنزیمهای گوارشی و آنزیمهای صفراوی اشاره کرد. بومادران با تحریک این آنزیمها موجب تسریع روند گوارش شده میشود. گیاه دارویی بومادران علائم و نشانههای یبوست، اسهال و نفخ معده را کاهش میدهد.
خواص بومادران برای کاهش التهاب
گیاه بومادران میتواند موجب کاهش التهاب در بخشهای مختلف بدن از جمله در موارد سندروم روده تحریک پذیر و نقرس شود. برای بهرهمندی از این خواص بومادران میتوانید این گیاه دارویی را هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی استفاده کنید.
بومادران و قاعدگی
برای رفع دردها و گرفتگیهای قاعدگی میتوان از چای بومادران استفاده کرد. چای بومادران موجب آرام شدن ماهیچههای رحم شده و از این طریق گرفتگیهای قاعدگی را کاهش داده و درمان میکند. گیاه بومادران میتواند رحم را برای شروع قاعدگی تحریک کند، اما جریان سنگین قاعدگی را محدود میکند و موجب تسکین دردهای قاعدگی میشود. داروی گیاهی بومادران میتواند در تنظیم سیکل قاعدگی مؤثر باشد.
طرز تهیه چای بومادران به این صورت است که باید ابتدا به اندارزه ۲ یا ۳ قاشق چای خوری از گل گیاه بومادران را در یک فنجان آب داغ ریخته و برای مدت زمان پانزده دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. برای بهرهمندی از این خواص بومادران بهتر است از ۲ روز پیش از شروع سیکل قاعدگی روزانه سه الی پنج فنجان از چای بومادران مصرف شود.
خواص بومادران برای آسم
التهاب و تورم نایژهها و یا برونش موجب بدوز آسم میشود. ملتهب شدن نایژهها آنها را باریکتر میکند و ریتم تنفسی اختلال پیدا میکند. مصرف بومادران میتواند موجب رفع التهاب و پهنتر شدن نایژهها میشود و از این طریق برلی بیماران مبتلا به آسم مفید است.
خواص بومادران برای خواب آرام
از خواص بومادران میتوان به تاثیر آن در کیفیت خواب اشاره کرد. نوشیدن چای بومادران میتواند به شما کمک کند تا خوابی آرام را تجربه کنید.
خواص بومادران برای رحم
یکی از خواص بومادران محافظت از رحم و تحریک رحم برای قاعدگی است. بومادران میتواند فیبروم رحمی را درمان کند.
عرق بومادران و کیست تخمدان
یکی از درمانهای مفید برای درمان کیست تخمدان مصرف خواص عرق بومادران است. گیاه بومادران حاوی ترکیبات شیمیایی است که میتواند در درمان کیست تخمدان موثر باشد.
خواص بومادران برای قند خون
یکی از خواص بومادران کنترل و درمان دیابت است. بومادران حاوی اینولین است و عملکرد آن مانند فیبر است و تفاوت اینولین با سایر کربوهیدراتها این است که اینولین فروکتوز را به جای گلوکز تولید میکند. دم کرده گیاه بومادران میتواند موجب کاهش قند خون در بیماران دیابتی شود.
خواص بومادران برای معده
گیاه بومادران میتواند تاثیرات مفید و مناسبی در روند بهبود زخم معده داشته باشد.
طرز استفاده بومادران
یکی از راههای استفاده از گیاه بومادران، استفاده از این گیاه دارویی به صورت چای است. طرز تهیه چای بومادران به این شکل است که دو یا سه قاشق غذاخوری از گیاه بومادران را با یک فنجان آبجوش مخلوط کنید و اجازه دهید دم بکشد. با نوشیدن روزانه یک فنجان چای بومادران تعریق بدن بیشتر میشود و تب کاهش پیدا میکند. همچنین میتوانید به این جوشانده از گیاه بومادران اسانس نعناع نیز اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید، این محلول برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید و موثر خواهد بود.
این جوشانده برای افزایش اشتها نیز مفید است. یکی دیگر از راههای استفاده از بومادران استفاده از قطره عصاره بومادران است. استفاده از این قطره به میزان دو تا سه قطره در روز میتواند در درمان اختلالات مجاری ادرار مفید و موثر باشد. برای بند آوردن خون بینی هنگام خونریزی بینی میتوانید یک برگ تازه از گیاه بومادران را داخل سوراخ بینی قرار دهید و این کار باعث بند آمدن خونریزی میشود. برای درمان تب یونجه میتوان از بخور بومادران استفاده کرد. بخور بومادران به این صورت است که از گل تازه این گیاه به اندازه یک قاشق غذاخوری در آب جوش بریزید تا با آب بجوشد و بخار حاصل را برای مدت زمان حداقل ۳ تا ۵ دقیقه استشمام کنید.
دمنوش بومادران
دمنوش بومادران تمام فواید و خواص بومادران را دارد و با مصرف دمنوش بومادران میتوانید از تمامی خواص این گیاه بهره مند شوید.
- طرز تهیه دمنوش بومادران
برای تهیه دمنوش بومادران باید به میزان یک قاشق چایخوری از سرشاخههای گلدار بومادران را همراه با یک لیوان آبجوش در قوری بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه قوری را روی شعلهی غیرمستقیم قرار دهید و سپس دمنوش بومادران را از صافی عبور دهید و در نهایت دمنوش بومادران را میتوانید با عسل شیرین کرده و بنوشید. نوشیدن دمنوش بومادران برای یک هفته روزانه تا ۳ بار مجاز است.
مضرات بومادران
تا به اینجا از خواص درمانی و فواید فراوان این داروی گیاهی صحبت کردیم اما باید بدانید که گیاه بومادران در کنار تمام خواص و فوایدی که دارد، عوارض جانبی و مضرات غیرقابل چشم پوشی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. از جمله مضرات بومادران میتوان به مواردی مانند التهاب موضعی، افزایش دفع ادرار، درماتیت، اختلالات خونریزی، مشکلات فشار خون و خواب آلودگی اشاره کرد. بومادران در برخی موارد موجب میشود تا لخته شدن خون کند شود و از همین رو استفاده از گیاه بومادران برای افرادی که دچار اختلالات خونریزی هستند خطرناک است و مصرف از این گیاه به این دسته بیماران توصیه نمیشود.
یکی دیگر از مضرات بومادران اختلالات دارویی است که با برخی از داروها از جمله داروهای فشار خون، داروهای خواب درمانی، داروهای کاهش اسید معده و داروهای رقیق کننده خون دارد. ایجاد آلرژی و حساسیت پوستی از مضرات بسیار نادر گیاه بومادران است، در صورت استفاده مداوم و طولانی از بومادران موجب تشدید حساسیتهای پوستی میشود. توصیه میشود خانمهای باردار در طول دوران بارداری از گیاه بومادران استفاده نکنند. استفاده از روغن بومادران برای مصارف داخلی نیاز به مشاوره با پزشک متخصص دارد.
بومادران در رژیم غذایی
بومادران یکی داروهای گیاهی است که در سلامت دستگاه گوارش تاثیر میگذارد و در نتیجه افرادی که به دلیل مشکلات گوارشی نمیتوانند تغذیه مناسبی داشته باشند، وضعیت تغذیه و سلامت خود را به کمک آن بهبود میبخشند. این مسئله در کنار غذای رژیمی اصولی و صحیح میتواند به تناسب اندام و رسیدن به وزن ایده آل کمک کننده باشد. برای داشتن یک رژیم غذایی اصولی میتوانید با کلیک بر روی غفاری دایت، به سایت بهاره غفاری وارد شده و از انواع رژیمهای این مشاور تغذیه حرفهای اطلاع پیدا کنید. برای دریافت رژیم غذایی خود بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.
- علائم سردی معده + چگونه معده سرد را درمان کنیم؟ 1401/12/13
- خواص گیاه زنیان: فواید، کاربردها و تأثیرات آن بر سلامت 1402/03/25
- چند خواص گلپر که شما را متعجب می کند! 1401/09/12
- از خواص انیسون و مضرات آن چه می دانید؟! 1401/05/09
- از جالب ترین خواص خرفه و مضرات آن چه می دانید؟! 1401/05/23
- رزماری و ۱۰ خاصیت درمانی و زیبایی 1402/11/03
- فواید مصرف میوه بلوط و درمان چندین بیماری 1402/10/16
- خواص گیاه شنگ برای سلامتی و روش مصرف آن 1402/11/01
- ۱۰ مورد از فواید مصرف ماهی شیر جنوب 1402/11/15
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه