برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از افت قند خون، بویژه در وعده صبح، خوردن صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار است. از مهمترین دلایلی که متخصصان تغذیه بر خوردن صبحانه تاکید میکنند، مطالعاتی است که نشان میدهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مساله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلاق در فرد میشود.
مهمترین وعده ی غذایی در طول روز ،صبحانه است و اگر فرد این وعده را حذف کند،سلامتی خود را به خطر می اندازد. رمز سلامتی بدن در خوردن صبحانه کامل است.
ممکن است که این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که چرا اهمیت و ارزش صبحانه برای سلامتی فراوان است؟ صبحانه موجب میشود که هر چه در طول روز کلسیم و روی و آهن مصرف میکنیم جذب بدن شود و باعث ایجاد انرژی و سرخوشی در تمامروز میشود. مخصوصاً خانوادههایی که فرزندانشان به مدرسه میروند، حتماً باید به کودکان خود قبل از رفتن به مدرسه صبحانه بدهند تا بتوانند در مدرسه و در کلاس فعالیت بیشتری داشته باشند. این دانش آموزان نسبت به دوستان خود که از خواب برای خوردن صبحانه بیدار نمیشوند ازلحاظ جسمانی سالمتر میباشند. صبحانه در رفتار فرد نیز تأثیر میگذارد و کسانی که میلی به خوردن صبحانه ندارند در طول روز بیحوصله میباشند و شادی و نشاطی ندارند. مطالعات بسیاری نشان داده که خوردن صبحانه به حفظ سلامتی، ازجمله تقویت حافظه و تمرکز و پایین آمدن کلسترول بد (LDL) کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و اضافهوزن را کاهش میدهد. با ما در غفاری دایت همراه باشید تا دلایل اهمیت مصرف صبحانه و عواقب عدم مصرف این وعدهغذای مهم را موردبررسی قرار میدهیم.
اهمیت خوردن صبحانه برای کودکان
اهمیت و ارزش صبحانه برای سلامتی بسیار فراوان است و نهتنها برای کودکان، بلکه برای تمام ردههای سنی مؤثر و مفید است. کسانی که از خوردن صبحانه صرفنظر میکنند، آسیبهای جدی به بدن خود وارد میکنند و در هنگام ناهار نیز بااشتهای بیشتری شروع به خوردن میکنند که درنتیجه چاقی و اضافهوزن را به دنبال خواهد داشت.
یکی از دلایلی که کودکان از خوردن صبحانه صرفنظر میکنند این است که تازه از خواب بیدار شده و میلی به خوردن صبحانه ندارند و در عوض در خوردن ناهار و شام جبران میکنند که این کار بسیار اشتباه است، بیشتر کودکان از خوردن صبحانه دوری میکنند و با بهانههای مختلف خود را توجیه میکنند. در این زمینه والدین باید بسیار دقت کنند که کودکان خود را بدون خوردن صبحانه به مدرسه نفرستند، یکی از راهکارهای مناسب برای افزایش اشتهای آنها ایجاد تنوع در صبحانه است. اگر صبحانه در هرروز تکراری و به یک صورت باشد، میل و رغبت به آن کاهش پیدا میکند. پس با درست کردن صبحانههای متنوع و رنگارنگ اشتهای کودکان را به خوردن ترغیب کنید. عدهای از كودكان انواع غذاهای گرم مانند انواع ساندویچ، عدسی و ... را به نسبت صبحانههای معمول بیشتر دوست دارند. توجه به این خواسته كودكان راهکاری مناسب برای ایجاد تمایل به مصرف صبحانه است. رعایت مواردی مانند چیدن سفره زیبا بر اساس تمایلات كودك، استفاده از رنگهای شاد مانند نارنجی، صرف صبحانه توسط خود والدین و فراهم كردن محیطی بهدوراز نگرانی و استرس و انتقال حس دوست داشتن به فرزندان باعث تحریك اشتهای كودكان و افزایش تمایل آنها به مصرف این وعده مهم میشود.
دلایل اهمیت خوردن صبحانه
-
تقویت و بهبود سوختوساز بدن
صبح هنگام و زمانی که از خواب بیدار میشوید، سطح قند خونتان بهطور طبیعی کم است؛ زیرا بدن شب گذشته از ذخایر قند خود برای سوخترسانی استفاده کرده است. این امر باعث میشود که سوختوساز بدن شما بهطور خودکار آغاز شود، به همین دلیل است که صبحها احساس لاغری میکنید؛ اما هنگامیکه یک صبحانه غنی از مواد مغذی میخورید، مجدداً سوختوساز بدنتان آغاز میشود تا از این طریق انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه تأمین گردد.
-
جلوگیری از چاقی و اضافهوزن
اگر اهل میل کردن وعده صبحانه نیستید، بدن خود را از سوخت موردنیاز برای شروع روز محروم میکنید. درنتیجه، بدن انرژی کافی برای انجام کارهای روزانه را نخواهد داشت. این امر منجر به پرخوری در طول روز میشود. کسانی که کربوهیدرات فرآوری شده فراوانی مانند غلات شیرین، انواع شیرینی، نان سفید، ژله و سایر غذاهای فرآوری شده را برای صبحانه انتخاب میکنند نیز دچار پرخوری میشوند.
-
تأثیرات مثبت بر حالات روحی و عملکرد مغز
صبحانه، بهعنوان وعده اصلی، نقش مهمی در نحوه عملکرد مغز دارد. مغز اندام پیچیدهای است که برای داشتن عملکرد بهتر، به مواد مغذی مختلفی نیاز دارد. به همین دلیل است که بیشتر افرادی که صبحانه نمیخورند، احساس کسلی و خوابآلودگی دارند.
-
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
مشکلات قلبی با تغییرات هورمونی برای حفظ سطح قند خون و گرایش به افزایش وزن در بیمارانی که از صبحانه صرفنظر میکنند، ارتباط مستقیم دارد. این تغییرات منجر به ایجاد پلاکتهایی در عروق شده و شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد؛ بنابراین، اهمیت صبحانه را در حفظ سلامت افراد، بهخصوص افراد مستعد بیماریهای قلبی و عروقی نباید دستکم گرفت.
-
کاهش احتمال ابتلا به دیابت
نخوردن یک صبحانه مقوی و سالم، سطح قند خون شمارا مختل میکند. همچنین زنانی که بهطور مرتب صبحانه نمیخورند، حدود 20٪ خطر ابتلایشان به دیابت نوع 2 را افزایش میدهند.
خوردن صبحانه باعث تولید بزاق شده و به شسته شدن باکتریهای عامل بوی بددهان از سطح زبان کمک میکند؛ بنابراین، نخوردن صبحانه باعث حفظ باکتریهای روی سطح زبان میشود. پس از بیدار شدن از خواب، خوردن میوه و نوشیدن آب میتواند بهترین گزینه برای از بین بردن این باکتریها باشد.
زنانی که صبحانه نمیخورند کورتیزول (هورمون استرس) و فشارخون بالاتری نسبت به خانمهایی که صبحانه میخوردند، دارند.
افرادی که صبحانه را حذف میکنند ممکن است دچار انعطافپذیری متابولیکی شوند، بدین معنی که بدن آنها در انتقال منبع سوخت خود از گلوکز به چربی و برعکس مشکل پیدا خواهد کرد. در درازمدت، این مسئله میتواند به التهاب مزمن منجر شود و خطر ابتلای آنها را دیابت نوع ۲ و چاقی افزایش دهد.
-
تأمین ویتامینها و مواد معدنی بدن
خوراکیهایی که در وعده صبحانه خورده میشوند سرشار از مواد مغذی اساسی مانند فولات، کلسیم، آهن، ویتامینهای گروه ب و فیبر هستند. صبحانه مقدار زیادی از مواد مغذی روزانه شمارا تأمین میکند. در حقیقت، افرادی که صبحانه میخورند، بیشتر از سایر افراد ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز روزانه را دریافت میکنند.
مواد غذایی ممنوعه در وعده صبحانه
برخی از مواد غذایی هستند که مصرف آنها در وعدههای غذایی هیچ سودی ندارد و بیشتر آسیب وارد میکنند و بهتر است که این مواد را از برنامه صبحانه خود حذف کنید.
درست است که پنکک بسیار اشتهاآور و خوشمزه است و بچهها نیز به آن علاقهی زیادی دارند، اما این مواد غلظت خون را افزایش میدهند و در خلقوخوی فرد نیز تأثیر میگذارد و موجب عصبانیت و پرخاشگری فرد میشود.
میوههای خشک و غلات صبحانه هیچگونه پروتئین و فیبری ندارد و صبحانهی سالمی نیست. غلات از میزان کربوهیدرات فراوانی تشکیلشدهاند که مصرف بالای کربوهیدرات موجب پرخوری و گرسنگی سریع درنهایت چاقی میشود.
شیر فواید بسیاری دارد و در صبحانه هم میتواند نوشیدنی پرفایده و مؤثری باشد، اما پزشکان تغذیه بر این نظرند که شیر با معدهی خالی مشکلاتی را برای معده ایجاد میکند که بهتر است با معده خالی صرف نشود؛ زیرا با افزایش اسید معده و سوزش معده و در برخیها نیز خارش پوست را به همراه دارد.
سعی کنید که هرگز در وعده صبحانه فست فود استفاده نکنید و بهجای آن از مواد مغذی و مفید استفاده کنید. ساندویچها کالری بسیار زیادی دارند و سرطانزا هستند و مواد نگهدارنده به آنها اضافه میشود.
نان سفید بهاندازه کافی مغذی نیست و نهتنها اشتهاآور بلکه مضر است. هر چه نان تست برشته باشد، بیشتر باعث سرطان و بیماریهای دیگر میشود.
نوتلا 83 درصد از سطح متوسط شکر روزانه را شامل میشود. چنین صبحانهای شیرینی برای اولین بار حال را بهبود میبخشد اما انرژی بهسرعت تبخیر میشود و احساس خستگی جایگزین آن خواهد شد. علاوه بر این، برخی شکلاتها حاوی روغن پالم هستند و انتخاب خوبی برای کسانی که سلامت خود را کنترل میکنند نیست.
تا به حال از اهمیت صبحانه در لاغری چیزهایی شنیدید، اما فکر کردید که چرا؟ پژوهشگران انگلیسی چگونگی تاثیر مصرف صبحانه روی وزن و فعالیت افراد چاق تا بزرگسال را بررسی کردند. گروهی که به آنها صبحانه داده می شد تا ساعت ۱۱ صبح ۷۰۰ کالری دریافت می کردند و گروهی هم که صبحانه نداشتند تا ظهر فقط آب می توانستند بنوشند. نتیجه چه بود؟ گروهی که صبحانه نخورده بودند با اینکه فعالیت بدنی شان بالا بود اما وزنی کم نکردند و در طول روز کالری بیشتری از گروه دیگر نیز مصرف کردند. دکتر جیمز بت سرپرست این پژوهش ها می گوید اگر صبحانه نخورید در وعده های بعدی مقدار بیشتری کالری مصرف می کنید. خوردن این مقدار صبحانه بنا به هدفی که دارید می تواند خوب و هم بد باشد. اگر هدفتان کاهش وزن است باید حواستان باشد که بیش از ۷۰۰ کالری نباشد چون با وجود اینکه صبحانه سرعت سوخت و ساز را بالا می برد ولی با این حجم سبب کاهش وزن نمی شود. اگر می خواهید فعالیت خود را افزایش دهید و همچنین وزنتان را نیز ثابت نگه دارید صبحانه کامل می تواند کمکتان کند. البته این را هم در نظر بگیرید که در این پژوهش گفته نشد ۷۰۰ کالری صبحانه از چه مواد غذایی باشد و شرکت کنندگان هرچه دوست داشتند می خوردند. ۷۰۰ کالری کربوهیدرات و غذاهای قندی با ۷۰۰ کالری چربی سالم و پروتئین تاثیرات مختلفی روی وزن خواهند گذاشت
اهمیت صبحانه در رژیم غذایی
پژوهشگران انگلیسی چگونگی تاثیر مصرف صبحانه روی وزن و فعالیت افراد چاق تا بزرگسال را بررسی کردند. گروهی که به آنها صبحانه داده می شد تا ساعت ۱۱ صبح ۷۰۰ کالری دریافت می کردند و گروهی هم که صبحانه نداشتند تا ظهر فقط آب می توانستند بنوشند. نتیجه چه بود؟ گروهی که صبحانه نخورده بودند با اینکه فعالیت بدنی شان بالا بود اما وزنی کم نکردند و در طول روز کالری بیشتری از گروه دیگر نیز مصرف کردند. دکتر جیمز بت سرپرست این پژوهش ها می گوید اگر صبحانه نخورید در وعده های بعدی مقدار بیشتری کالری مصرف می کنید. خوردن این مقدار صبحانه بنا به هدفی که دارید می تواند خوب و هم بد باشد. اگر هدفتان کاهش وزن است باید حواستان باشد که بیش از ۷۰۰ کالری نباشد چون با وجود اینکه صبحانه سرعت سوخت و ساز را بالا می برد ولی با این حجم سبب کاهش وزن نمی شود. اگر می خواهید فعالیت خود را افزایش دهید و همچنین وزنتان را نیز ثابت نگه دارید صبحانه کامل می تواند کمکتان کند. البته این را هم در نظر بگیرید که در این پژوهش گفته نشد ۷۰۰ کالری صبحانه از چه مواد غذایی باشد و شرکت کنندگان هرچه دوست داشتند می خوردند. ۷۰۰ کالری کربوهیدرات و غذاهای قندی با ۷۰۰ کالری چربی سالم و پروتئین تاثیرات مختلفی روی وزن خواهند اهمیت صبحانه در لاغری ۱- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ ممکن است وزن اضافه کنید اگر سعی دارید وزنتان را کاهش دهید، شاید اینگونه به نظر بیاید که هرچه کمتر بخورید وزن بیشتری هم کم می کنید، درست است؟! اما چنین چیزی نیست. با اینکه هنوز پژوهش ها روی خوردن صبحانه و تاثیر مستقیمش روی کاهش وزن کمی ضد و نقیض است اما کاملا ثابت شده که نخوردن صبحانه می تواند باعث افزایش وزن شود. در یک تئوری گفته می شود افرادی که صبحانه می خورند راحت تر می توانند عادات سالم مربوط به سبک زندگی و کاهش وزن را انجام دهند. در تئوری دیگر گفته می شود افرادی که صبحانه را جا می اندازند در وعده های متعاقب میل به پرخوری پیدا می کنند. در نتیجه کالری فراوانی را در زمان های خاصی از روز به خصوص وقتی یکجا می نشینند دریافت می کنند. افرادی که مرتب وعده صبحانه را جا می اندازند و فکر می کنند کمتر غذا می خورند یا کالری کمتری دریافت می کنند در بیشتر موارد اشتباه میکنند
۲اهمیت صبحانه در لاغری ؛ ممکن است سوخت و سازتان کند شود وقتی وعده های غذایی را جا می اندازید، سرعت بدنتان برای ذخیره انرژی کند می شود. بدن میزان متابولیزم پایه خود را کند می کند تا محدودیت کالری را جبران کند. همچنین هنگام صبح سوخت و ساز بدنتان به دلیل اینکه خواب بودید از قبل کند شده است، غذا نخوردن برای طولانی مدت تمایل بدن به سوزاندن کالری و تاثیر روی میزان بافت چربی را کاهش می دهد. نتایج بررسی ها نشان دادند وقتی فردی صبحانه می خورد در طول ورزش صبحگاهی کالری بیشتری می سوزاند و در طول روز نیز قند خون ثابتی دارد. به نظر می آید خوردن صبحانه روی فرآیند متابولیک بدن تاثیر زیادی دارد.
۳- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ انرژی تان کاهش پیدا می کند یکی دیگر از دلایلی که نخوردن صبحانه به اضافه شدن وزن مربوط می شود این است که برای ورزش کردن انرژی کمی دارید. اگر احساس بی انرژی بودن و خستگی می کنید و دلتان نمی خواهد به باشگاه بروید پس فرصت کالری سوزی و افزایش سوخت و ساز بدن را از دست می دهید. اگر هم صبح ورزش کنید و صبحانه نخورید اوضاع بدتر می شود. بر اساس اطلاعات دانشگاه ویسکانسین صبحانه باید ۲۵ درصد از انرژی مورد نیاز روزتان را به شما بدهد که باید از فیبر و پروتئین بسیار بالا برای سوخت تشکیل شده باشد.
۴- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ بعدها بیشتر هوس غذایی خواهید داشت شروع روز با صبحانه پروتئینی کمک می کند در طول روز اشتهای خود را کنترل کنید. پژوهش ها نشان دادند خوردن صبحانه با مقدار مناسب پروتئین ( حدود ۲۰ گرم ) در ادامه روز می تواند روی انتخاب های غذایی تاثیر بگذارد. دلیل چنین تاثیری این است که پروتئین های خوراکی اشتها را مهار می کنند و بین وعده ها احساس سیری خواهید داشت. افرادی که صبحانه با پروتئین بالا میل می کنند در مقایسه با کسانی که صبحانه شان سرشار از کربوهیدرات است در طول روز تمایل به مصرف کالری کمتری دارند. بنابراین داشتن احساس رضایت پس از صبحانه می تواند شما را به مسیر درست هدایت کند. اگر صبح واقعا احساس گرسنگی نداشتید به بدن خود گوش دهید، چیزی سبک مانند مقداری میوه یا ماست میل کنید
۵- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ خطر ابتلا به بیماری های قلبی افزایش می یابد متاسفانه بسیاری از مردم صبحانه را نادیده می گیرند. برخی با این کار سعی می کنند میزان مصرف کالری را کاهش دهند، برخی اول صبح آنقدر سرشان شلوغ است که فرصت نمی کنند و افراد دیگری هم هستند که می گویند اصلا احساس گرسنگی ندارند. نتایج پژوهش ها نشان دادند خوردن صبحانه بخش مهمی از سبک زندگی سالم است. در بررسی که توسط دانشگاه هاروارد انجام گرفت محققان دریافتند آقایانی که صبحانه نمی خورند در مقایسه با گروهی که صبحانه می خورند ۲۷ درصد بیشتر در خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی قرار دارند. با اینکه در این پژوهش ها به یک دلیل مشخص اشاره نشده است اما محققان فکر می کنند غذا نخوردن برای طولانی مدت روی بدن فشار می آورد و مجبورش می کند سخت تر کار کند. در نتیجه مشکلات متابولیسم به وجود می آید. تغییر در هورمون ها جهت کمک به تثبیت سطح قند خون و حرکت به سمت اضافه شدن وزن در افرادی که صبحانه را جا می اندازند می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. این تغییرات منجر به انباشته شدن پلاک در رگ ها و افزایش خطر مشکلات قلبی می شود.
۶- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ بیشتر در خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرید جا انداختن صبحانه می تواند قند خونتان را دچار مشکل کند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد دریافتند خانم هایی که مرتب صبحانه نمی خورند ۲۰ درصد بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. دکتر گستلوم متخصص قلب می گوید جا انداختن وعده صبحانه با اختلال تحمل گلوکز در ارتباط است و این در آینده با پیش دیابت و دیابت همراه می شود. تئوری این است که وقتی برای مدت زیادی غذا نمی خوریم و سپس به دلیل شدت گرسنگی در غذا خوردن زیاده روی می کنیم باعث نامنظم شدن قند خون و افزایش ناگهانی آن می شود. در چنین شرایطی ممکن است بدن دچار مشکل مقاومت به انسولین شود.
۷- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ ممکن است بهره هوشی تان پایین بیاید نخوردن صبحانه می تواند روی سلامت مغز نیز موثر باشد. از آنجا که مغزتان با گلوکز کار می کند، افت سطح قند خون بر اثر غذا نخوردن طولانی مدت می تواند روی عملکرد شناختی تان تاثیر بگذارد. جا انداختن صبحانه در واقع از دست دادن فرصتی برای رساندن مواد مغذی کافی به مغز به خصوص بعد از یک شب غذا نخوردن است. پژوهش ها نشان دادند دانش آموزان پس از خوردن صبحانه نمرات بهتری در امتحان دریافت می کنند چون کربوهیدرات خوراکی شکسته و تبدیل به گلوکز می شود. بسیار مهم است که به اندازه کربوهیدرات برای صبحانه دریافت کنید تا تمرکز شناختی و حافظه تان بهینه شوند اما به دنبال شیرینی جات نروید. کربوهیدرات های پیچیده مانند غلات کامل همراه با پروتئین نظیر تخم مرغ و چربی های سالم انتخاب کنید.
۸- اهمیت صبحانه در لاغری ؛ عصبی می شوید وقتی گرسنه هستید، خیلی راحت تر خشمگین می شوید. بنابراین جا انداختن وعده صبحانه سبب بد خلقی می شود. در پژوهشی توسط محققان انگلیسی مشخص شد مردانی که صبحانه میل می کنند در ابتدای آزمایش، خلق و خوی مثبتی دارند و پس از آن نیز آرام تر هستند. گفته می شود افت قند خون که بر اثر جا انداختن وعده غذایی رخ می دهد باعث تحریک پذیری به همراه خستگی و سردرد می شود که می توانند با یکدیگر خلق و خو را بدتر کنند. سروتونین و دوپامین که با نام انتقال دهنده های عصبی نیز شناخته می شوند، مواد شیمیایی ای در مغز هستند که احساسات و خلق و خو را تنظیم می کنند. رابطه ای بین غذای دریافتی و تعادل انتقال دهنده های عصبی تولید شده توسط مغز وجود دارد. جا انداختن وعده ها روی بدن فشار وارد می کند و این فشار روی سطح دوپامین و سروتونین تاثیر می گذارد. در مقابل درست و مرتب غذا خوردن برابر با خلق و خویی آرام و شاد است.
اهمیت صبحانه برای کودکان در هنگام مدارس ممکن است به دلیل کمبود زمان ( به خصوص در شیفت صبح ) صبحانه دادن به فرزندانمان کمی با مشکل روبرو شود و یا حتی موفق نشویم صبحانه ای سالم برای او تهیه کنیم. خوشبختانه این روزها آگاه سازی خانواده ها از اهمیت صبحانه قوت گرفته و جای امیدواری دارد. وعده صبحانه کمک می کند فرزندتان مواد مغذی اصلی که در طول روز نیاز دارد را راحت تر جذب کند. باید حتما زمانی برای صبحانه خوردن مشخص کنیم تا مطمئن شویم فرزندانمان صبحانه سالم و سیر کننده میل می کنند تا برای صبح به اندازه انرژی داشته باشند. تغذیه کودکان از ۵ سالگی به بعد باید بر اساس معیارهای درست و سالم غذا خوردن پیش برود ( یعنی جدی تر گرفته شود ). برنامه غذایی کودک از این سن به بعد باید حتما دارای مقدار زیادی کربوهیدرات نشاسته ای، میوه و سبزیجات باشد. همچنین مقداری پروتئین و غذاهای لبنی نیز در کنار اینها باید باشد.
چرا با وجود مصرف صبحانه احساس گرسنگی می کنیم؟
فقط چون برای صبحانه از خوردن شیرینی ها و غلات صبحانه ای که روی آنها عکس های کارتونی کشیده اجتناب می کنید، دلیل نمی شود آنچه می خورید سالم باشد و تا هنگام نهار سیر و راضی نگه تان دارد. از شایع ترین راه هایی که مردم صبحانه خود را تبدیل به بمب قند و کاهنده انرژی تبدیل می کنند، این است که پروتئین و چربی را با کربوهیدراتی که برای صبحانه به کار می برند ترکیب نمی کنند. بنابراین اگر از غلات طعم دار شده یا اسموتی میوه ( گزینه هایی که معمولا فیبر و پروتئین پایینی دارند ) استفاده می کنید، صبحانه ای که می خورید معمولا بیشتر از قند تشکیل شده و به سرعت هضم می شود. برای اینکه روزتان را درست شروع کنید و در میانه روز به دام هوس های بی مورد غذایی نیفتید از متخصصان تغذیه خواستیم کمکان کنند و راه حل هایی برای برطرف کردن این مسئله ارائه دهند.
میوه خود را اندازه گیری نمی کنید اسموتی ها از انتخاب های مورد علاقه افراد به عنوان صبحانه هستند چون خوردنشان ساده است ( حتی در حال حرکت هم می توان خورد ) و هم اینکه سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هستند. افراد با اضافه کردن تمام میوه های داخل یخچال، نوشیدنی خود را تبدیل به چیزی می کنند که انرژی شان را می گیرد. این درست است که میوه، غذایی کامل است اما شما هم نباید آن را آزاد فرض کنید، هرچقدر دوست داشتید بخورید. وقتی قند بیش از حد خورده شود (حتی قند طبیعی میوه) قند خونتان به شدت بالا می رود و مدتی بعد گرسنه می شوید. ماست طعم دار، آب میوه و حتی شیرین کننده هایی که به اسموتی اضافه می کنید به وضعیت قند خون کمکی نمی کنند، شما می توانید خیلی بهتر از این عمل کنید. راه حل: برای پیشگیری از سقوط انرژی، سعی کنید حداقل نیمی از اسموتی تان را سبزیجات تشکیل دهند. سبزیجات کالری پایینی دارند و سرشار از قند نیستند. برای مثال اسفناج گزینه خوبی است چون دیگر مواد داخل اسموتی طعمش را به سادگی پوشش می دهند، هر کدام از سبزیجات را می توانید به کار ببرید. همچنین توصیه می شود بیشتر از یک فنجان میوه در اسموتی به کار نبرید و همان ها را نیز از میان میوه هایی انتخاب کنید که به صورت طبیعی قند پایینی دارند (توت فرنگی و یا انواع توت). ربکا لوئیس متخصص تغذیه توصیه می کند آب میوه استفاده نکنید و به جایش شیر کم چرب بنوشید ( یک منبع عالیِ پروتئین ). حتی اگر آب میوه ای که می نوشید ۱۰۰ درصد هم طبیعی باشد، باز هم در آخر نوشیدنی سرشار از کالری و قند وارد بدنتان کردید.
دوست دارید روی نانتان مربا بمالید نان تست با مربا، گزینه ای راحت برای صبحانه است اما اگر تنها چیزی باشد که در بشقابتان است شما را به آن صورت سیر نگه نمی دارد. چربی و پروتئین، هضم کربوهیدرات ها و جذب گلوکز از کربوهیدرات های هضم شده را آهسته می کند، بنابراین قند خونمان به صورت ناگهانی بالا نمی رود. نان و مربا به تنهایی هیچ کمکی به اشتهایتان نمی کنند و حتی مواد مغذی آنچنانی نیز در خود ندارند. راه حل: از نان هایی استفاده کنید که از غلات کامل و جوانه ها درست شده باشد تا به صبحانه خود مقداری فیبر و پروتئین اضافه کرده باشید. همچنین مربا را به کره بادام زمینی شیرین نشده تغییر دهید. اگر می خواهید به نان خود کمی شیرینی اضافه کنید، مقداری توت یا توت فرنگی به همراه دارچین می تواند این طعم را به صبحانه تان منتقل کند.
از طعم چای و قهوه خوشتان نمی آید و هر کاری برای پنهان کردن آن می کنید اگر همیشه نوشیدنی صبحتان را با شکر پر می کنید پس باید آماده گرسنگی میانه روز نیز باشید به خصوص اگر چندین فنجان مصرف دارید. حتی گزینه بدون شکر ( قند های مصنوعی ) نیز ممکن است تعادل قند خون را بر هم زند. دلیلش این است که موادی مانند اسپلندا، بدن را تحریک می کنند تا انسولین بیشتری تولید کند، درست مانند کاری که قند واقعی انجام می دهد. راه حل: قهوه خود را ساده نگه دارید و آن را بدون خامه استفاده کنید. با این کار از مقدار قندی که قرار است وارد بدنتان شود کاسته اید. اگر می خواهید قهوه یا چای خود را شیرین کنید، توصیه می شود از استویا استفاده کنید. بر خلاف اسپلندا، استویا شیرین کننده طبیعی است و باعث نمی شود بدنتان به اشتباه انسولین تولید کند. حتی می توانید مواردی را به نوشیدنی خود اضافه کنید که بدون اضافه کردن شکر، طعمی شیرین به خود بگیرد، مواردی نظیر نعنای تازه، پودر کاکائو، دارچین و یا عصاره خالص وانیل.
حرف آخر
میدانیم که صبحانه چه اندازه مهم و حیاتی است، اما به آن توجه ای نمیکنیم و وعدههای دیگر بیشتر برای ما ملاک است که این تصوری غلط است. برای حفظ سلامتی و دوری از بسیاری بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن خوردن صبحانهی مفصل با مواد غذایی سالم و پروتئین اهمیت فراوانی دارد و بیتوجه ای به آن آسیبهای جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت. پس وعده صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی است و باید در برنامه غذایی خود از مواد مغذی مفید در این وعده استفاده کرد. در برنامههای رژیم لاغری صبحانه اهمیت زیادی داشته چراکه خوردن آن باعث افزایش سوختوساز و سرانجام لاغری میشود. ما به شما پیشنهاد میدهیم که به سایت غفاری دایت مراجعه کنید و برای رسیدن به وزن دلخواه خود در قسمت رژیم من، برنامه غذایی خود را دریافت کنید.
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه