جالب ترین خواص هسته زردآلو و خطر آن را بخوانید!
- 1402/04/24
- اشتراک گذاری
- 3 از 5
زردآلو یکی از میوههای بسیار پرخاصیت و پرطرفدار است که هسته آن دارای یک مغز، مشابه بادام بوده که با شکستن هسته، میتوان مغز هسته زردآلو را میل کرد. مغز هسته زردآلو در اغلب اوقات خوشمزه بوده، اما گاهی میتواند مزه تلخی داشته باشد. به دلیل مزه خوب این مغز، بسیاری از افراد تمایل به مصرف مغز هسته زردآلو دارند؛ اما در ارتباط با میزان مصرف و فواید و عوارض مصرف هسته زردآلو تحقیقات بسیاری انجام شده است و مشاوران تغذیه و متخصصان توصیههای فراوانی در ارتباط با مصرف هسته زردآلو دارند.
در این مطلب از غفاری دایت میخواهیم به خواص هسته زردآلو در طب اسلامی بپردازیم و بگوییم خواص هسته زردآلو در بارداری و برای کودکان و همچنین خواص روغن هسته زردآلو برای بدن چیست؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا با مضرات هسته زردآلو نیز آشنا شوید.
خواص هسته زردآلو در طب اسلامی
در زردآلو میزان زیادی فیبر، ویتامین C، ویتامین A، انواعی از آنتی اکسیدانها همچون بتاکاروتن، پتاسیم و آهن وجود دارد.همچنین مغز هسته زردآلو شیرین نیز پس از شکستن هسته آن، به شکل یک بادام است که سبب شده است بسیاری از افراد و بهخصوص کودکان به خوردن مغز هسته زردآلو علاقه بسیاری داشته باشند و تصور کنند که به دلیل آنکه زردآلو خواص بسیاری دارد، مغز آن نیز سرشار از خاصیت است.
یکی از خواص هسته زردآلو در طب اسلامی که به آن اشاره شده است، دارا بودن آمیگدالین است. تحقیقاتی که در آزمایشگاه انجام شده است، آمیگدالین را به عنوان یک ماده با خاصیت ضد سرطانی تشخیص دادند؛ اما این مسئله در آزمایشات موسسه ملی سرطان تایید نشده است. با این حال در ساخت برخی داروهای درمان سرطان از این ماده استفاده میکنند.
به دلیل خواص هسته زردآلو خشک شده در عملکرد ضد سرطانی آن، به افرادی که احتمال بالایی برای ابتلا به سرطان دارند و یا کسانی که از آن بهبودی پیدا کردهاند، توصیه میشود به تعداد بسیار کم در روز هسته زردآلو میل کنند، تا با مصرف زیاد آن به عوارض مصرف هسته زردآلو دچار نشوند.
خواص هسته زردآلو برای کودکان
کودکان اغلب پس از مصرف زردآلو که خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد، علاقمند هستند هسته آن را بشکنند و از طعم خوب مغز هسته زردآلو استفاده کنند. با این حال، وجود خواص هسته زردآلو برای کودکان هنوز به اثبات نرسیده است و بهتر است از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنند. شاید مصرف تا حدود ۵ عدد از این ماده برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نکند، اما بهتر است به دلیل تشکیل موادی شبیه به سیانور در بدن، کودکان از مصرف هسته زردآلو خودداری کنند.
خواص هسته زردآلو در بارداری
هسته زردآلو دارای آمیگدالین است و به همین دلیل میتواند مسمومیت سیانید ایجاد کند. نهتنها هیچگونه خواص هسته زردآلو در بارداری و دوران شیردهی به اثبات نرسیده است؛ بلکه توصیه میشود خانمهای باردار و شیرده از مصرف مغز هسته زردآلو در این دوران خودداری کنند.
حاوی تیامین و اسیدهای چرب امگا 3 است
دانه های زردآلو اثرات التهاب و آرتریت را کاهش میدهد.
کلسیم موجود در دانههای زردآلو برای سلامت استخوانها ضروری است
B17 و روی موجود در دانه های زردآلو ممکن است درد گوش را کاهش دهد
آهن و فسفر موجود در دانه زردآلو ممکن است خستگی و خستگی را کاهش دهد.
هسته زردآلو برای سلامت تنفسی بدن مفید است
خواص روغن هسته زردآلو
با وجود آن که مصرف مغز هسته زردآلو به دلیل ناچیز بودن خواص هسته زردآلو خشک شده، توصیه نمیشود؛ اما روغن هسته زردآلو خواص زیادی دارد که برای مصرف موضعی، اغلب مشکلی ایجاد نمیکند و بهتر است به صورت خوراکی مصرف نشود. از خواص روغن هسته زردآلو میتوان وجود مواد آنتی اکسیدانی، مواد ضد باکتریایی و مواد مغذی را نام برد که سبب جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک میشوند.
همچنین روغن هسته زردآلو میتواند همچون یک تونر عمل کرده و به پاکسازی عمقی پوست کمک نمایند. برای کمک به آبرسانی پوست و همچنین پیشگیری از اثرات مخرب آفتاب، از روغن هسته زردآلو استفاده میکنند که نهتنها به مرطوب نگه داشتن پوست کمک مینماید، بلکه به دلیل داشتن ویتامین E، خاصیت ضد آفتابی دارد.
دیگر خواص روغن هسته زردآلو برای مو است که به دلیل وجود ویتامین A، فولیکولهای مو را تقویت کرده و به کاهش ریزش مو کمک مینماید. همچنین ویتامین E موجود در روغن هسته زردآلو، به رفع خشکی مو و حفظ رطوبت آن کمک میکند.
بنابراین بهترین راه استفاده از خواص هسته زردآلو خشک شده، تهیه روغن هسته زردآلو و استفاده موضعی از آن برای پوست و مو است.
مضرات هسته زردآلو
با وجود آنکه برخی از محققین ادعا میکنند آمیگدالین موجود در هسته زردآلو خواص ضد سرطانی دارد؛ اما این ماده درون بدن با آنزیمها واکنش داده و در نتیجه هیدروژن سیانید آزاد مینماید که این ماده عملکردی شبیه به سیانید در بدن دارد. از مضرات هسته زردآلو میتوان عوارض مصرف آمیگدالین را بیان کرد که در صورت مصرف بیش از حد آن، میتواند حتی اختلال تنفسی، فلج و مرگ را به دنبال داشته باشد. مضرات هسته زردآلو، هم شامل عوارض ملایم مغز هسته زردآلو هستند که سردرد، حالت تهوع، استفراغ و احساس گیجی به فرد دست میدهد و از مضرات هسته زردآلو شدید نی میتوان به مسمومیت سیانیدی اشاره کرد که سطح هوشیاری را کاهش داده، سبب بروز سیانوز یعنی کبود شدن پوست، ناخن و لبها به دلیل کمبود اکسیژن در بافت میشود؛ همچنین افتادگی پلک چشم و فشارخون پایین نیز به دنبال دارد. همچنین مسمومیت سیانیدی میتواند به کبد آسیب زیادی برساند و حتی مصرف هسته زردآلو و مصرف همزمان ویتامین C سبب افزایش میزان سیانید در بدن شده و حتی میتواند منجر به کما و مرگ گردد. مغز هسته زردآلو را نباید همزمان با هلو، کرفس، جوانه گندم و هویج مصرف کرد زیرا سبب چند برابر شدن عوارض جانبی آمیگدالین در بدن میشود.
خواص هسته زردآلو برای لاغری
با وجود مسمومیت سیانیدی ناشی از هسته زردآلو، خواص بسیار کمی نیز برای این ماده ذکر شده است؛ برای مثال نیمی از وزن هسته زردآلو را روغن و انواع اسید چرب مفید تشکیل میدهند، همچنین ۲۵ درصد وزن هسته از پروتئین تشکیل شده است. فیبر موجود در هسته زردآلو نیز برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش مفید است و تمام این موارد در کنار یکدیگر خواص هسته زردآلو برای لاغری را تشکیل میدهند.
با این وجود همانطور که گفته شد خواص هسته زردآلو شیرین نسبت به مضرات آن بسیار کم است و با مصرف مغز هسته زردآلو به میزان بیشتر از ۵ تا ۱۰ عدد، میتواند آسیب شدیدی به بدن وارد کند. به همین دلیل با وجود آنکه برخی اعتقاد دارند هسته زردآلو خاصیت ضد سرطانی دارد و برای کاهش وزن سریع و لاغری نیز مفید است؛ نمیتوان میزان زیادی از آن را مصرف نمود.
بسیاری از مواد غذایی دیگر که خاصیت لاغری دارند نیز به همین صورت هستند و به طور کلی باید مصرف تمام مواد غذایی را به گونهای قرار داد که مواد مغذی مورد نیاز بدن را از آنها دریافت کرده و با مصرف بیش از حد این مواد غذایی، سبب آسیب رسیدن به بدن نشد. برای اینکه میزان اصولی و درست مواد غذایی را بدانیم و بتوانیم به هدف کاهش وزن و لاغری دست پیدا کنیم، نیازمند یک رژیم غذایی اصولی هستیم.
غذای رژیمی که مواد مختلف را به طور کامل حذف میکنند و یا مصرف مواد خاصی را محدود مینمایند، در دراز مدت به بدن آسیب میرسانند. به همین دلیل رژیمهای اصولی، همچون رژیم بهاره غفاری، طرفداران بسیار زیادی دارد؛ زیرا نهتنها به بدن آسیب نمیرسانند، بلکه به شما کمک میکنند سلامتی و تناسب اندام را در کنار یکدیگر داشته باشید و به وزن ایده آل برسید.
برای آشنایی بیشتر با این رژیمها و همچنین آگاهی از میزان رضایت کسانی که از رژیمهای بهاره غفاری استفاده کردهاند، بر روی غفاری دایت کلیک کنید و چنانچه میخواهید همین حال رژیم لاغری خود را دریافت نمایید، بر روی رژیم آنلاین من کلیک کنید.
- رزماری و ۱۰ خاصیت درمانی و زیبایی 1402/11/03
- فواید مصرف میوه بلوط و درمان چندین بیماری 1402/10/16
- خواص گیاه شنگ برای سلامتی و روش مصرف آن 1402/11/01
- ۱۰ مورد از فواید مصرف ماهی شیر جنوب 1402/11/15
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه