خواص به لیمو ، از پوست تا لاغری، که باید بدانید!!!
- 1401/11/09
- اشتراک گذاری
- 3 از 5
به لیمو بوتهای چندساله است و عطر لیموترش را دارد و با لمس برگ آن این بو تشدید میشود. به لیمو یک گیاه دارویی است و خواص و فواید زیادی برای سلامت بدن دارد.
امروزه در طب سنتی از خواص به لیمو بهرهمند میشوند و از آن استفاده میکنند. از خواص به لیمو به مواردی چون کاهش تورم و التهاب در بدن، حفاظت از ماهیچهها، تقویت سیستم ایمنی، آرامش بخشیدن به معده، کاهش تب، آرامش بخشیدن به اعصاب و رفع احتقان میتوان اشاره کرد.
از برگ خشک شدهی به لیمو میتوان برای تهیه چای و دمنوش لاغری استفاده کرد و از خواص به لیمو بهره برد.
در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص به لیمو است به بررسی خواص به لیمو برای قلب، خواص به لیمو برای پوست، خواص به لیمو برای اعصاب، خواص به لیمو برای تقویت و بهبود هضم، خواص به لیمو برای سم زدایی و تقویت ایمنی، خواص به لیمو برای لاغری، طرز تهیه دمنوش به لیمو، خواص به لیمو و دارچین، خواص برگ به لیمو و در نهایت مضرات به لیمو میپردازیم.
خواص به لیمو
به لیمو دارای خواص درمانی بسیاری است که در اینجا به بررسی برخی از خواص این گیاه دارویی میپردازیم.
خواص به لیمو برای قلب
یکی از خواص به لیمو این است که میتواند درد قفسه سینه ناشی از مشکل قلبی را تسکین دهد. به لیمو برای درمان تپش قلب مفید است. از نشانهها و علائم نارسایی قلبی میتوان به درد قلب و مشکلاتی مانند احتباس مایعات اشاره کرد که در این شرایط، به لیمو میتواند درد قلب را تسکین دهد. دمنوش به لیمو در رفع تپش قلب استفاده میشود.
طرز تهیه دمنوش به لیمو
مواد لازم برای تهیه دمنوش به لیمو عبارتند از ۵ عدد برگ های تازه به لیمو (یا یک قاشق چای خوری برگ های خشک شده به لیمو)، یک فنجان آب جوش و به مقدار دلخواه عسل
برگهای تازه یا خشک شده گیاه به لیمو را تمیز بشویید و به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، از صافی رد کرده و بنوشید. بهترین زمان استفاده از دمنوش به لیمو ۲ ساعت بعد از هر وعده غذایی به ویژه ناهار و شام است.
خواص به لیمو برای پوست
از دیگر خواص به لیمو کمک به سلامت پوست است. به لیمو غنی از آنتی اکسیدان است و میتواند از پوست در برابر حمله رادیکالهای آزاد که نقش اصلی در ایجاد چین و چروک پوست دارند، محافظت کند.
علاوه بر این به لیمو نقش مهمی در هیدراتاسیون بدن دارد و از کم آبی بدن و پوست جلوگیری میکند، یکی از دلایل اصلی ایجاد چین و چروک و خطوط ریز روی پوست کم آبی پوست است که به لیمو میتواند این مشکل را حل کند.
به منظور سفت شدن پوست و جلوگیری از چین و چروک پوست از عصاره به لیمو در شویندههای صورت مانند صابون، فوم و ژل استفاده میشود.
یکی دیگر از خواص به لیمو آنتی باکتریال بودن این گیاه است. به لیمو میتواند باکتری و میکروبهایی که ایجاد کننده آکنه هستند را از بین ببرد. به لیمو آلودگی پوست را از بین میبرد و همچنین چربی اضافی پوست را که عامل اصلی ایجاد آکنه روی پوست است را کنترل میکند.
روغن به لیمو عملکرد موثری در از بین بردن لک و جای جوش دارد و استفاده موضعی این روغن برای از بین بردن جوش صورت و لک پیشنهاد میشود. یکی از خواص روغن به لیمو روشن کردن پوست است. به لیمو غنی از فلانوئید است و فلانوئیدها باعث روشن شدن پوست میشوند.
جلوگیری از سرطان یکی دیگر از خواص به لیمو است. درنتیجه مصرف خوراکی و موضعی به لیمو در جلوگیری از سرطان پوست نقش موثری دارد.
پوستهای حساس همیشه با التهاب، قرمزی و خارش دست به گریبان هستند. به لیمو به دلیل خاصیت تسکین دهندگی که دارد، به رفع التهاب پوست کمک میکند. به لیمو با خاصیت تسکین دهندگی که دارد برای تسکین التهابات پوستی یک ماده موثر محسوب میشود، افرادی که پوست حساسی دارند میتوانند موضعی مورد نظر را با چند قطره روغن به لیمو ماساژ دهند.
در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی بهخصوص برای پوستهای حساس از به لیمو استفاده میکنند.
خواص به لیمو برای اعصاب
یکی دیگر از خواص به لیمو کاهش تشویش و اضطراب است. به لیمو با آنتیاکسیدانهایی که موجب تعادل هورمونی در بدن میشوند این خاصیت را دارد. از گذشته از به لیمو بهعنوان یک نوشیدنی آرامشبخش در کاهش اضطراب استفاده میکردند. افرادی که از تمدد اعصاب رنج میبرند میتوانند از دمنوش به لیمو استفاده کنند.
از دیگر خواص دمنوش به لیمو تنظیم خواب است. یکی از مهمترین خواص به لیمو خاصیت آرامش بخشی و تسکین دهندگی اعصاب است.
خاصیت آرامش بخش به لیمو به خوبی شناخته شده است و برای افرادی که استرس مزمن و مشکلات عصبی دارند توصیه میشود. همچنین به لیمو میتواند باعث سهولت و آرامش ذهن و بدن شود. دمنوش به لیمو و بابونه یکی از بهترین دمنوشهای گیاهی برای آرامش اعصاب و درمان بیخوابی شبانه است.
خواص به لیمو برای تقویت و بهبود هضم
به لیمو یک گیاه دارویی است که برای تقویت هضم مناسب است. به لیمو می تواند شکم را از طریق خواص ضد اسپاسمی که دارد تقویت و از آن محافظت کند یعنی میتواند دستگاه گوارش را آرام کند. با انجام این کار، میتواند باعث کاهش علائمی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، سوء هاضمه، گرفتگی و یا نفخ شود و اجازه می دهد تا دستگاه گوارش به خوبی عمل کند.
خواص به لیمو برای سم زدایی و تقویت ایمنی
چای به لیمو میتواند فرآیند سم زدایی را تحریک کند. سم زدایی برای از بین بردن رادیکالهای آزاد و حفظ سلامتی بدن ضروری است.
به لیمو سرشار از ترکیبات فنولی است. ترکیبات فنولی آنتی اکسیدانهای قوی هستند که از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. ترکیبات فنولی به کاهش استرس اکسیداتیو از طریق کمک به سم زدایی بدن و خنثی سازی اثرات مضر رادیکالهای آزاد کمک میکند؛ اینکار بدن را سالم نگه میدارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.چای به لیمو را میتوانید بهعنوان یک چای ضدالتهابی و ترمیم کننده در طول روز بنوشید.
خواص به لیمو و دارچین
یکی از خواص دمنوش به لیمو و دارچین کمک به هضم غذا است. از خواص دیگر این دمنوش خاصیت خلط آوری است و همچنین این دمنوش باعث رفع گرفتگیهای دستگاه تنفسی میشود.
مواد لازم برای تهیه دمنوش به لیمو و دارچین
دو قاشق غذاخوری پر برگ به لیمو، یک چوب دارچین به اندازه دوبند انگشت، یک غنچه گل محمدی، یک لیوان آبجوش، نبات یا عسل به دلخواه
برای تهیه دمنوش به لیمو و دارچین به قوری حاوی به لیمو، چوب دارچین خرد شده و غنچه گل محمدی آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت. ابتدا بزارید ۲ تا ۳ دقیقه از روی بخار کتری بماند تا دم بکشد. سپس میتوانید دمنوش خود را با عسل یا نبات به دلخواه خودتان میل کنید.
خواص برگ به لیمو
از خواص برگ به لیمو میتوان به رفع تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگیهای روحی اشاره کرد. استفاده های معمول از به لیمو به عنوان چای گیاهی همراه با طعم لیمو ترش، خوشمزه است. از به لیمو قرن هاست که استفاده میشود و سابقه بسیار طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب، اضطراب، سوء هاضمه، اسپاسم و بی خوابی دارد. به لیمو همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و کمکی طبیعی برای کاهش وزن سریع مفید است.
برگ به لیمو بویی شبیه لیمو ترش و طعمی تلخ و تند دارند و بخش دارویی گیاه را تشکیل میدهند. برگ به لیمو در طب سنتی طبیعتی گرم دارد.
برخی از مهمترین خواص برگ به لیمو خاصیت آرام بخش، تسکین دهنده اعصاب، درمان بی خوابی، ایجاد احساس نشاط، خلط آور، کاهش و تسکین درد مفاصل، تقویت معده، درمان نفخ، درمان روده تحریک پذیر، درمان سردرد میگرنی و سرگیجه هستند.
دمنوش تهیه شده از برگ به لیمو برای درمان سرماخوردگی، رفع تپش قلب، کمک به هضم بهتر غذا، تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن، تقویت حافظه، درمان و بهبود علایم آسم و رفع گرفتگیهای دستگاه تنفسی موثر است.
مضرات به لیمو
به لیمو خواص درمانی بسیاری دارد و به نظر میرسد عوارض و مضرات به خصوصی ندارد. اگر در مصرف به لیمو زیادهروی شود و مصرف این گیاه دارویی از تعادل خارج شود، ممکن است مشکلاتی مانند کاهش ضربان قلب و مشکلاتی برای دستگاه گوارش به وجود آورد.
مصرف به لیمو در برخی افراد ممکن است باعث تحریک پوست (درماتیت) شود. در دوران بارداری و شیردهی از مصرف به لیمو اجتناب کنید. افراط در مصرف به لیمو میتواند کلیهها را تحریک کند و بیماری کلیوی را بدتر کند افرادی که مشکلات کلیوی دارند، نباید مقدار زیادی به لیمو استفاده کنند.
خواص به لیمو برای لاغری
به لیمو کالری بسیار کمی دارد و از نوشیدنیهایی است که برای لاغری میتوانید جایگزین چای سبز کنید. از خواص به لیمو برای لاغری این است که به کاهش اشتها و در نتیجه مصرف کمتر مواد غذایی و تنقلات کمک میکند.
هچنین چای به لیمو باعث سوختن چربی، تحریک تجزیه سلولیت و افزایش متابولیسم میشود. گیاه بهلیمو به دلیل مقادیر بالای آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدهایی که دارد سبب افزایش چربیسوزی میشود. درنتیجه شما میتوانید بین وعدههای غذایی خود چای به لیمو بنوشید و از خواص به لیمو برای لاغری بهره ببرید.
با وجود خواصی که به لیمو برای لاغری دارد، تنها با مصرف به لیمو نمیتوان به وزن ایدهآل رسید. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم از رژیمهای لاغری اصولی بهاره غفاری استفاده کنید که بدون محدود کردن مواد غذایی، به شما این امکان را میدهند که تناسب اندام و سلامتی را در کنار یکدیگر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی غفاری دایت، و برای دریافت رژیم غذایی خود، بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.
- خواص بادرنجبویه: 7 خواص این معجزه گیاهی! 1402/04/26
- خواص شیره انگور: طرز تهیه شیره انگور خانگی 1401/06/16
- از خواص کدو حلوایی تا خواص کدو تنبل برای لاغری 1402/09/25
- رزماری و ۱۰ خاصیت درمانی و زیبایی 1402/11/03
- فواید مصرف میوه بلوط و درمان چندین بیماری 1402/10/16
- خواص گیاه شنگ برای سلامتی و روش مصرف آن 1402/11/01
- ۱۰ مورد از فواید مصرف ماهی شیر جنوب 1402/11/15
با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
افزودن دیدگاه